opc_loader

“Hoeveel handdoeken ik ooit al opgeplooid heb? Geen tien”, bekent Patrick van Hair We Go. Toch weet hij, dankzij zijn 34 jaar ervaring, dat handdoeken wassen en opplooien een bron van tijdverspilling is. De oplossing: Scrummi. Een milieuvriendelijk alternatief dat perfect aansluit op de manier van werken in zijn salon.

Patrick, je bent reeds 34 jaar kapper, heeft de sector een grote evolutie doorgemaakt?
Kapper zijn is niet meer wat het geweest is. In al die jaren is mijn salon erg veranderd en gegroeid, om steeds te voldoen aan de wensen van de klanten. Maar ook als kapper ben ik in al die jaren wat meer zakenman geworden. Er komt namelijk steeds meer bij kijken, zowel voor als achter de schermen. Een andere verandering in de sector is Scrummi, de wegwerpbare wonderhanddoeken!

Waar en wanneer heb je Scrummi leren kennen?

Ik raakte tijdens een cursus aan de praat met Yvan van Per Lei. Het gemak van de Scrummi’s heeft me meteen overtuigd. Daarnaast vond ik het milieuvriendelijke karakter van de handdoeken ook een enorm pluspunt. Je verbruikt minder water, minder elektriciteit, moet geen handdoeken kopen, zélfs geen droogkast of wasmachine! Het feit dat de handdoeken daarna gerecupereerd worden is een extra meerwaarde.

Zijn je medewerkers en klanten even enthousiast?

Iedereen is tevreden over de Scrummi’s. Mijn medewerkers vinden het fantastisch dat ze zich nu kunnen bezighouden met iets wat ze graag doen: haar verzorgen. Ook de klanten zijn enthousiast. Iets nieuws is natuurlijk altijd leuk, zeker als het doeltreffend is. 

Vragen de handdoeken om een speciale manier van werken?
Ik moet zeggen, het was even wennen. Gelukkig konden we rekenen op een goede ondersteuning van Yvan. Daarna hebben we een instructiefiche opgesteld voor in het salon, zodat iedereen op dezelfde manier te werk gaat. Het is niet omdat je met wegwerkhanddoeken werkt, dat je ze ook mag wegwerpen zonder nadenken. Dat milieubewuste karakter sluit trouwens perfect aan op de visie die we hier in het salon hanteren. Naast Scrummi handdoeken hebben we bijvoorbeeld ook waterbesparende sproeikoppen. Niet alleen het milieu, maar ook onze klanten weten dit enorm te appreciëren.

Heeft het gebruik van Scrummi ook een positief effect op je kostenplaatje?
Ik gebruik de handdoeken nog geen jaar, dus op de jaarrekeningen is het nog even wachten. Ik vermoed, en hoor ook van collega’s, dat het positieve effect niet zal uitblijven. Zelf kan ik dit nog niet bevestigen. Hoe dan ook blijf ik trouw aan Scrummi. Het comfort is een niet te evenaren meerwaarde.

Heb je nog tips voor collega’s die Scrummi nog niet gebruiken?
Overweeg het, want het is echt een meerwaarde voor je salon. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook hygiënisch en gemakkelijk. Ik raad collega’s ook aan om een opleiding te volgen én om het gebruik van de Scrummi’s te personaliseren. Schrijf een handleiding uit op maat van je salon, zo wordt Scrummi meteen op de juiste manier geïntegreerd.

“De cijfers spreken voor zich.”
Patrick van Hair We Go! over één jaar Scrummi.

In april 2014 bestelde Patrick van Hair We GO! zijn eerste lading Scrummi wegwerphanddoeken.

Al snel wist deze kapper dat het niet zijn laatste lading zou zijn. Eén jaar later legt hij de voor- en nadelen, samen met de harde cijfers, op tafel.

“Ik ben reeds 34 jaar kapper en heb de sector van dichtbij zien veranderen”, vertelt Patrick. “Eén van de leukste veranderingen: de wegwerpbare Scrummi handdoeken.

Ik was meteen verkocht door het milieuvriendelijke en praktische karakter ervan. Ook mijn team zag er al snel de meerwaarde van in.

Gedaan met het tijdrovende handdoeken wassen, drogen en plooien.”

“De Scrummi’s zijn praktisch, maar het vergt wel wat oefening voor je ze correct kunt hanteren”, gaat Patrick verder. “De grootste fout: ze gebruiken als een klassieke handdoek.

Dit geldt zowel voor het afdrogen als het omdoen van een Scrummi bij de klant. Elke behandeling vraagt bovendien om een apart gebruik, iets wat je als team goed moet afspreken.”

“Het leuke aan de revolutionaire Scrummi’s is dat ze zo dun zijn en dus nooit in de weg zitten tijdens een knipbeurt”, vertelt Patrick. “Bovendien zijn ze veel hygiënischer en comfortabeler dan een gewone handdoek.

Eenmaal je de Scrummi gebruikt hebt, kan hij trouwens nog dienen als schoonmaakdoekje.”

“Na een jaar reageren klanten nog altijd verrast, net als ik toen ik mijn energiefactuur kreeg”, besluit Patrick. “

Mijn verbruik was gedaald met maar liefst 1200 euro.

Een mooi resultaat, voor mezelf en voor het milieu. Geen haar op mijn hoofd dat er aan denk om opnieuw traditionele handdoeken te gebruiken.”

http://www.hairwego.be/

info@hairwego.be